Menü
Kontakt Kívánságlista Keresés
Minőség

A Queisser termékekkel szemben a legmagasabb elvárásokat támasztjuk. A minőség biztosítéka egyrészt a munkánkat meghatározó guideline, másrészt ügyfeleink számára biztosított garancia, hogy a Queisser termékek folyamatosan pozitív hozzájárulást nyújtanak az egészséghez. A termékek kifejlesztésével kapcsolatos valamennyi folyamat (a nyersanyagok kiválasztásával kezdődően az egyedi gyártási lépéseken keresztül a végtermékkel befejeződően) a legszigorúbb higiéniai és minőségi ellenőrzések hatálya alá tartozik.

A Queisser Pharma több tanúsítvánnyal rendelkezik

Cégünk a Good Manufacturing Process (GMP) irányelv alapján dolgozik. Ennek eredményeként az Egészségügyi Világszervezet (WHO) gyógyszergyártási folyamatokhoz kiadott minőségbiztosítási szabványainak is megfelelünk. A GMP minőségbiztosításunk részét képezi. Így biztosítjuk, hogy termékeink reprodukálhatóan készüljenek és ellenőrizhetőek legyenek az adott minőségi előírásoknak megfelelően. Így garantáljuk, hogy minden egyes termékünk valóban alkalmas a tervezett egészségügyi felhasználásra.

A felhasznált alapanyagok minőségének ellenőrzése a gyártási folyamat legelső lépése. A hatóanyag tartalmú összetevőket beszállítókkal szemben is szigorú minőségi elvárásokat támasztunk. A Queisser Pharma beszállítói is hasonló tanúsítványokkal rendelkeznek és rendszeresen felülvizsgálják őket.

Természetes hatóanyagok

Termékeink sokféle természetes hatóanyagot tartalmaznak. Az alapanyagok minősége és körültekintő kezelése kulcsfontosságú egy gyógyszertári készítmény vagy étrendkiegészítő gyártása során. Mindezek után fontos szerepet játszanak az emberi szervezetre kifejtett pozitív hatás létrehozásában.

Az általunk használt növényeket még a mai napig is természetes élőhelyeikről gyűjtjük be. Példaként említve a galagonya begyűjtése a kelet-európai erdőkből történik, manuálisan.

A macskagyökér, komló és egyéb gyógynövények gondozása, művelése szintén magas minőségi elvárások alapján történik. Többek között szigorúan ellenőrzött a talaj minősége is, folyamatosan monitorozzuk szennyező anyag és nehézfém tartalmát. Természetesen rovarölő szerek használata tiltott. Egy másik szabályozott kritérium a betakarítás ideje. Például: a ginseng gyökérnek 5 évig kell növekednie a betakarítás előtt. Ha a gyökereket idő előtt felhasználják, akkor a gyökérkivonat kevesebb hatóanyag tartalommal rendelkezik.

Minőségi standard

A Queisser Pharma-hoz érkező minden egyes szállítmány tisztaságát a Flensburgban lévő saját laboratóriumunkban vizsgáljuk be. A hatóanyag tartalomra vonatkozó vizsgálatok eredményét kötelező prezentálni mielőtt a nyersanyag a gyártósorra kerül.

Ugyanilyen szigorú minőségi standardeket alkalmazunk Doppelherz ivóampulláinak gyártása során is. Minden évben több mint 4 millió üveget töltünk meg gyógynövény tartalmú kivonatainkkal a Queisser Pharma gyárában, Flensburgban. Emellett több mint 500 millió kapszulát és tablettát csomagolunk és szállítunk évente a felhasználókhoz.

Az ampullák gyártásánál az ellenőrzési szempontok közé tartoznak a hatóanyag és etanol tartalom, a folyadék sűrűsége, a végtermék cukortartalma, illata és íze. Természetesen termékeink nem tartalmaznak mesterséges illat- és ízanyagokat. Emiatt lehetséges, hogy az egyes termékek eltérő ízűek, attól függően, hogy a gyógynövényt az adott évben milyen klímahatás érte. Ez a legmeggyőzőbb bizonyítékunk arra vonatkozóan, hogy termékeink gyógyhatása a természetnek, és nem a kémiának köszönhető.

Az összes termék minősége állandó és ellenőrzött a szabályozott termelési paraméterek és a validált gyártási folyamatok átfogó dokumentációja révén, amelyet a Queisser használ. Mint minden gyógyszergyártó, a Queisser Pharma is rendszeresen ellenőrzött a hatóságok által annak érdekében, hogy a gyártás megfeleljen a német és az Európai Uniós szintű irányelveknek.