Menü
Kontakt Kívánságlista Keresés
Tradíció

Több, mint 100 éves vállalati történelmünk két rendkívüli embertől származik, akikben ötvöződött az úttörő szellem és rendíthetetlen cselekvésvágy. A Queisser Pharma mindennapi munkáját még a mai napig áthatja e két jeles alapító segítőkészsége és elkötelezettsége az egészség iránt, meghatározva az üzleti életben való részvételünket is. 

A Queisser Pharma cégtörténete

Cégünk több mint 100 éves történelemmel rendelkezik. Minden részletre kiterjedő tudásunk hagyományunkká vált.

1897-ben kezdődött minden egy kis gyógyszergyárban, Hamburgban. Alfred Queisser gyógyszerész azért érkezett Hamburgba, hogy szerencsét próbáljon a gyógyszergyártásban. Elsőként különböző krémeket, folyékony szappant és fogkrémet gyártott. A nehéz körülmények ellenére Queissernek sikerült folyamatosan bővítenie a céget. Nemhiába, hiszen egy személyben volt tehetséges vállalkozó, tudós és leleményes reklámszakember.

Josef Peter Hennes – egy vegyész Essenből- fektette le a mai Queisser Pharma második alapkövét. 1919-ben fejlesztette ki a mai Doppelherz® Energetizáló ivóampulla eredeti receptjét gyógynövényekből és más természetes összetevőkből. Az ivóampullát az általa alapított, Doppelherz-nek keresztelt cég gyártotta és forgalmazta nagy sikerrel.

Végül mindkét vállalat összeolvadt a Queisser Pharma formájában. A 70-es évek vége óta a Queisser Pharma a "HGDF Familienholding Ltd. & Co. KG" családi holdingtársasághoz tartozik, amely egy Flensburgban alapított, hosszú ideje fennálló családi vállalkozás, amelynek anyavállalatát már 1738-ban létrehozták Flensburgban.

A Queisser Pharma napjainkban

1987 óta székhelyünk Flensburgban található, egy egykori szeszgyár termelési létesítményeiben. Más Queisser névvel fémjelzett termékünk mellett, körülbelül 1 millió liter Doppelherz ivóampullát gyártunk, palackozunk, csomagolunk és indítunk útnak minden évben.

A céget modern, ugyanakkor hagyományőrző módon vezetik. A modern és innovatív egészségügyi termékeket rendszeresen megalapozott tapasztalatok és szakértelem alapján hozzuk létre.

Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékek felé irányuló igény az évtizedek folyamán évről évre nő. A gyár kapacitását folyamatosan tágítjuk, igazítjuk a stabilan növekvő tendenciát mutató kereslethez termékeink iránt. Termékeinket a legújabb gyártósor segítségével gyártjuk le és csomagoljuk. Nemcsak szerte Németországban, hanem az országhatáron túlra is szállítunk. Alkalmazottaink száma szintén folyamatosan emelkedik. Jelenleg több mint 250 emberrel dolgozunk együtt Flensburgban, így a város egyik legjelentősebb munkaadójának számítunk.

A Queisser Pharma jövője

Az egészségügyi piac folyamatosan átalakulóban van. A várható élettartam és az egészségtudatosság generációról generációra emelkedik. Napjainkban az emberek idősebb életkorban is törekszenek az aktív életmódra, egészségük megőrzésére, karbantartására, illetve próbálnak a társadalmi életben is tevékenyek maradni. Megnőtt az érdeklődés az egészség profilaxis és ún. öngyógyítás iránt.

A gyors ütemben változó egészségtudatosság folyamatos kihívásokkal állítja cégünket szembe. Ezeket a kihívásokat a főbb piaci változások generálják, amelyeket többek között a népesség demográfiai fejlődése okoz az egész világon.