Menü
Kontakt Kívánságlista Keresés
A mozgás az egészség kulcsa

A rendszeres mozgás javítja közérzetünket és teljesítőképességünket. Fejleszti önértékelésünket, így szociális kapcsolatainkat is előnyösen befolyásolja. A mozgás mellett fontos odafigyelnünk a megfelelő tápanyag utánpótlásra.

Sosem késő elkezdeni

Rohanó világunk elképzelhetetlen lenne a modern közlekedési eszközök nélkül. A gyors és egyben kényelmesebb életforma következményeként a rendszeres testmozgást sok esetben elhanyagoljuk. Azonban testünk és szellemünk egyaránt igényli a sportot, ami egészségünk és elégedettségünk eléréséhez nélkülözhetetlen eszköz.

A sportolás során a szervezetben egy sor biológiai folyamat indul el: kalóriát használunk fel, a szervezet zsírt éget el. Az anyagcserénk is felgyorsul. Heti 2-3 alkalommal végzett, minimum 30 perces folyamatos testmozgással már egészségesebb életet élhetünk. A mozgásnak bármely formája (pl.: kocogás, nordic walking stb.) a szervezetre pozitív hatást gyakorol. Tanulmányok készültek arra vonatkozóan, hogy a sportot sosem késő elkezdeni.

Fontos testünk és szellemünk folyamatos karbantartása. Legalább ennyire fontos a türelem és kitartás, hiszen a mozgásszegény életmódot követően szervezetünknek időt kell hagyni, hogy alkalmazkodjon a rendszeres testmozgáshoz és látványos eredményeket érjünk el vele.

Sportolj!

A 16 év fölötti németek szűk 2/3-a tekinti a sportot az egészség szempontjából relevánsnak. A maradék egyharmad úgy véli, hogy sport nélkül is lehet egészségesen élni. A sport több szintű pozitív hatást gyakorol testünkre:

az izmok, szív és keringés erősítése: 
A test rendszeres edzése új izmokat képez - többek között szívizmot is. Az erősebb szív egy szívciklus alatt több vért pumpál a keringési rendszerbe, így nyugalmi állapotban egységnyi vérmennyiséget kevesebb szívütéssel képes keringetni, tehát kevesebbszer kell összehúzódnia.

jó az agynak 
A vérellátás és az oxigénellátás is javul, így új idegsejt kapcsolatok jöhetnek létre. A memória és a koncentrációs képesség is javul, kreativitásunk is fejlődhet.

a koleszterinszint csökkentése 
Aki rendszeresen sportol, annak vérében csökken a rossz koleszterin (LDL) szintje és nő a jó koleszterin (HDL) aránya.

a cukorbetegség kockázatának csökkentése 
Az izmok tevékenységük során cukrot használnak fel, ezáltal csökkentik a vércukorszintet és párhuzamosan az inzulin (vércukorszintet csökkentő hormon) szükségletet.

hangulatjavulás 
A sport kikapcsol. Sikerélményt teremt az, ha az mozgás kezdetén kitűzött célt elértük. Ez javítja hangulatunkat, önbizalmat ad és kitartásra sarkall.

testsúly kontroll 
A mozgással felgyorsul az alapanyagcsere, több cukrot és zsírt égetünk el, mint nyugalmi állapotban.

stabil csontok 
A mozgás során az izmok nyomást vagy húzást gyakorolnak a csontokra. A rájuk ható erő serkenti a csontokban lévő, és a csont épüléséért felelős sejtek működését, így nő a kalcium raktározása, a csontok masszívabbak, stabilabbak lesznek.

Támogassa szervezetét!

Valójában a sportolók anyagcseréje olyan, mint egy motor, mely folyamatosan nagy teljesítménnyel működik. Aki rendszeresen sportol, annak nemcsak több energiát nyújtó tápanyagra (pl.: szénhidrátok) van szüksége, hanem több esszenciális tápanyagra is, mint a vitaminok és ásványi anyagok.

Csak az célozhat meg magas teljesítményt és edzettséget, aki szervezetét optimálisan ellátja tápanyagokkal. A szervezet csak akkor képes teljesíteni, ha a neki szükséges tápanyagokat megkapja. A sportolóknak és a rendszeres edzésben lévőknek a megemelkedett energiaszükséglet, a megnövekedett izomtömeg és a fokozott verejtékezés miatt több ásványi anyagokra, nyomelemre és vitaminokra vam szüksége.

A Doppelherz Sport DIRECT vitaminokkal, ásványi anyagokkal és esszenciális tápanyagokkal látja el szervezetét, melyek mind támogatják az optimális anyagcserét és a normál izom- és idegműködést. A benne található magnézium segíti a normál anyagcserét és kiegyenlíti a fokozott verejtékezés miatt felborult elektrolit egyensúlyt, így hozzájárul az izmok egészséges működéséhez.

A kalcium alapvető a normál csontanyagcserében és szükséges az intakt véralvadáshoz. A B vitamin kombináció szintén az anyagcserét támogatja.

A Doppelherz Sport DIRECT mikropellett formája bárhol, bármikor, víz nélkül is könnyen bevehető. Ez a formula különösen alkalmas arra, hogy a szervezetet a sport után gyorsan ellássa ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és a fontos vitaminokkal .