Menü
Kontakt Kívánságlista Keresés
termék
Gyors keresés
  • kiszerelési forma
  • jellemzők
Filter
kiszerelési forma
jellemzők
ásványi anyagok
Cukorbetegség
Doppelherz diabetikus vitamin
Doppelherz Doppelherz diabetikus vitamin
  • Testre szabott multivitamin és ásványianyag komplex cukorbetegeknek
  • Segít a cukorbetegek speciális vitamin igényének kiegészítésében szükségleteinek fedezésében
Cukorbetegség

Vitaminok cukorbetegeknek

Testünket nem lehet megfelelő táplálékkal ellátni, ha a napi étrendünk és étkezéseink nem kiegyensúlyozottak. Az étrendünk azonnal különösen összetetté válik, amint egy anyagcserezavar lép a képbe, vagy egy adott beállított étrend szerint kell a táplálkozásunkat beállítani.

Mi a cukorbetegség?

A "diabetes mellitus" kifejezés a szénhidrát anyagcsere krónikus zavarát írja le, amelyet inzulinhiány vagy csökkent inzulinérzékenység okoz. Az anyagcsere-betegség eredménye magasabb vércukorszint. Ha kezeletlen, ez olyan következményekhez vezethet, mint az érrendszeri változások, sőt akár a vakság. Például a hipoglikémiás sokk az akut szövődmények közé tartozik. Ezt a betegséget gyakran nevezik cukorbetegségnek. Az 1-es típusú cukorbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség a betegség legismertebb formái.

A leggyakoribb formája: az 1-es típusú diabétesz és a 2-es típusú diabétesz

Az 1-es típusú cukorbetegség általában 20 év alatti serdülők körében fordul elő; ma az autoimmun megbetegedések közé sorolható, melynek során a béta sejtek későbbi megsemmisítésével járó inzulitis a különböző genetikai tényezők hatására megfelelő genetikai hajlamot, érzékenységet eredményez.

A cukorbetegek körülbelül 10% -a szenved ettől a típustól.

A 2-es típusú cukorbetegség általában korai életkorban kezdődik; Inzulinrezisztencia áll hátterében, elsősorban a máj és a vázizmok, de a "szigeti funkció" zavara is okozhatja. Az elhízás vagy az ezen állapot mögött meghúzódó életmód a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának legfontosabb tényezője.

A cukorbetegek körülbelül 90% -a szenved ettől a típustól.

A kezeletlen diabetes mellitus tünetei

A kezeletlen cukorbetegség tünetei közé tartozik a fáradékonyság, a kimerültség, a csökkent teljesítőképesség, a fogyás, a látási rendellenességek és az éhségérzet, a hideg verejték és a tachycardia, az izomgörcsök, az émelygés és a hányás okozta kiszáradás. Az orvos minden esetben gondoskodik a diagnózisról és a terápiáról. Különböző értékeket, például vércukorszintet és vizeletet mérnek amelyeket folyamatosan elemeznek és ez alapján módosítják a beállított terápiákat.

Az orvos meghatározza a terápiát is, tájékoztatja a beteget a cukorbetegségről és meghatározott étrendet ír elő. A cukorbetegség kockázati tényezőinek csökkentése általában gyógyszeres úton történik. Általában a betegnek stabil metabolikus állapotra kell törekednie.