Menü
Kontakt Kívánságlista Keresés

Doppelherz B-Komplex Depot

+ Folsav Food supplement
Add a kívánság listához
gluténmentes gluténmentes
Doppelherz B-Komplex Depot
  • B-vitaminokat, amelyek hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez és a normál energiatranszformációhoz
  • Depot tabletta késleltetett hatóanyagleadással
  • Mind a 8 B-vitamin egy tablettában
Online és helyben elérhető a gyógyszertárban.
gluténmentes gluténmentes
Online és helyben elérhető a gyógyszertárban.
Add a kívánság listához

A szervezet teljesítőképességét és jó közérzetét különböző tényezők befolyásolják. A megfelelő testi és lelki állapot eléréséhez hozzátartozik a megfelelő mennyiségű mozgás és az egészséges táplálkozás. A mindennapok során előforduló kihívások és a stressz rengeteg energiát és erős idegeket kívánnak!

Miért szükséges, hogy megfelelő mennyiségű B vitaminnal lássuk el szervezetünket?

A B komplex vitamin összesen 8 féle vitamint tartalmaz: folsav, B1 vitamin, B2 vitamin, B6 vitamin, B12 vitamin, pantoténsav, niacin és biotin. Valamennyi B-vitamin kémiai szerkezete eltér és a szervezetben különböző feladatokat látnak el. Ennek ellenére összeillenek, mint a fogaskerekek - működésükben kiegészítik egymást és szorosan összefonódnak. Ahhoz, hogy a vitaminok a szervezetben megfelelően működhessenek, fontos, hogy az összes B vitamin megfelelő mennyiségben legyen jelen.

Glückliches Paar beim Fahrrad fahren | DoppelherzEnergia és erős idegrendszer

A koenzimek alkotóelemeként a B vitaminok szerepet játszanak energiatermelésben.  A biotin, a niacin, a B1, a B2, a B6 és a B12 vitaminok hozzájárulnak a megfelelő anyagcseréhez és támogatják az idegrendszer megfelelő működését. A pantoténsav a megfelelő szellemi teljesítőképesség elérésében játszik szerepet.

A vérképzés és az immunrendszer támogatása

A B6 és B12 vitaminok hozzájárulnak a vörösvérsejtek normál képződéséhez, melyek fő feladata szervezetünkben az oxigénszállítás. Ezenkívül fontos szerepet kapnak az immunrendszer megfelelő működtetésében is. A folsav alapvető szerepet tölt be a sejtosztódásban és szintén részt vesz a vérképzés folyamatában.

Homocystein és a szív

A folsav a B6 és B12 vitaminokkal együtt a normál homocisztein szintet tartja fenn. A homocisztein az aminosav anyagcsere mellékterméke, a vérben felhalmozódva az érfal károsodását okozza, beindítva az érelmeszesedést. A B1 vitamin hozzájárul a normál szívműködéshez.

A B vitaminhiány okai

A B vitaminok szerteágazó feladataihoz hasonlóan, az elégtelen B vitamin ellátás okai is eltérőek és sokfélék lehetnek. Természetesen a táplálkozásunknak is nagy befolyása van ezen vitaminszintek kialakításában. A kiegyensúlyozatlan és egyoldalú táplálkozás, a hosszú diéták vagy a speciális táplálkozási szokások nagymértékben okai lehetnek a nem megfelelő B vitamin ellátottságnak. Ezenkívül a B vitaminok nagy része a szervezetben csak korlátozottan szívódik fel, és hosszú ideig nem is raktározódik. Például, a szervezet a fölösleges B1 vitamint képes elraktározni, és a számára szükséges pillanatban raktáraiból felvenni azt. 

Külön figyelmet kell szentelni a vegetáriánus és a vegán étrendnek. Az állati eredetű élelmiszerekben található vitaminokat megfelelően kell helyettesíteni a növényi élelmiszerekkel. Tápanyag szempontjából különösen kritikus a B12 vitamin, amely szinte kizárólag az állati eredetű élelmiszerekben található.

Az élelmiszerek további feldolgozása során szintén sok vitamint veszíthetünk. Az érzékeny B vitaminok nem tolerálják a hőt, a konzerválást vagy a hosszú tárolást. A magas cukorbevitel, a tea és a kávé vagy az alkohol szintén B vitamin gyilkosok lehetnek szervezetünk szempontjából.
Előnytelen továbbá a stressz, a szervezet megnövekedett igénybevétele. Ez mind előfordulhat a mindennapi munkánk, esetleg magánéleti nehézségek esetén vagy erős fizikai megterhelés során, mint például a sport. Ezek a tényezők mind növelik a szervezet számára szükséges B vitamin koncentrációt. A B vitamin megnövekedett szükségletének egyik legszebb oka lehet a terhesség is.
Már egy Doppelherz DEPOT B komplex tabletta képes biztosítani a 8 legfontosabb B vitamint, köztük a folsav napi szükségletét egyaránt.

Alkalmazás & összetétel
Összetétel:
tartalmazott anyag per Tabletta
Folsav 600 µg
B1 vitamin 4,2 mg
B2 vitamin 4,8 mg
B6 vitamin 6 mg
B12 vitamin 3 µg
Pantoténsav 18 mg
Niacin 21,6 mg
Biotin 150 µg

Fogyasztási javaslat:

Napi 1 tabletta bevétele étkezés után, bőséges vízzel.

Figyelmeztetés:

Szobahőmérsékleten tartandó. Gyerekeknek (6 év alatt) és fiatalkorúaknak (12 év alatt) fogyasztása nem ajánlott.

Ingredients:

Laktóz, bevonószer Hydroxypropylmethylcellulose, Hydroxypropylcellulose és Schellack, Reísstärke, Nicotinamid, Calcium-D-pantothenat, elválasztószer Siliciumdioxid, elválasztó anyag étkezési zsírsavak magnéziumsói és talkum, Pyridoxinhydrochlorid, Thiaminmononitrat, Riboflavin, színezőanyag Titandioxid és Vasoxid und Vashydroxid, nedvesítőszer Glycerin, Pteroylmonoglutaminsav, Emulgator Polysorbat 80, D-Biotin, Cyanocobalamin