Menü
Kontakt Kívánságlista Keresés

Doppelherz Szem Extra

Food supplement
Add a kívánság listához
gluténmentes gluténmentes
Doppelherz Szem Extra
  • 15 mg lutein, 1000 μg zeaxantin és áfonya kivonat
  • A-vitamin és cink a normál látás erősségének fenntartásához - éjjel-nappal
  • Naponta csak 1 X
Online és helyben elérhető a gyógyszertárban.
gluténmentes gluténmentes
Online és helyben elérhető a gyógyszertárban.
Add a kívánság listához

A vitamin és cink, melyek hozzájárulnak az ép látás megőrzéséhez

A szem az emberi szervezet egyik legcsodálatosabb szerve. A számítógépes munkavégzés, a gyakori TV nézés és az éjszakai vezetés különösen megerőltető a szem számára.
Szemünk és látásunk egészségéért több tényező is felel, egyik közülük a megfelelő vitamin és ásványi anyag ellátottság.
Az A vitamin szükséges a pálcikák fotopigmentjének aktiválásához. A pálcikák a szürkületi látásért felelnek, hibás működésük farkasvakságot okoz.
A cink szintén fontos az éleslátás megtartásában, ha a retinában csökken a szintje, akkor a látás romlik. 

A Doppelherz kapszulák A, C, E és B vitaminokat tartalmaznak, valamint cink és réz nyomelemeket luteinnel (15 mg), zeaxanthinnal (1000 µg) és fekete áfonya kivonattal (50mg) kombinálva.

A lutein és a zeaxanthin a karotinoidok közé tartozik. Növényi eredetű élelmiszerekben (pl. a zöld színű zöldségek) fordulnak elő. 
A retina un. sárga foltja magas koncentrációban tartalmaz luteint és zeaxanthint. A sárgafolt (macula lutea) az éleslátásért felelős, az időskori látásromlás nagy hányadáért a macula degeneratioja felel. Kutatások bizonyítják, hogy a magas lutein és zeaxanthin bevitel csökkenti a macula degeneratio kialakulásának kockázatát.
A fekete áfonya az emberi táplálkozás kedvelt bogyós gyümölcse. Már évszázadokkal ezelőtt nagyra értékelték és gyűjtötték Európa vadon erdeiben és mocsaraiban. A sok értékes vitaminon és ásványi anyagon kívül jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmaz, melyek a látás romlásáért felelős káros antioxidánsokat hatástalanítják.
A Doppelherz Szem Extra kapszulák 50 mg fekete áfonya kivonatot tartalmaznak.
A B6 vitamin az idegrendszer megfelelő működéséhez járul hozzá. A folsav a normális sejtosztódást biztosítja. A B12 a megfelelő anyagcseréhez és vérképzéshez szükséges.
A C és E vitaminok, valamint a cink és réz nyomelemek a sejteket az oxidatív stressztől védik.

Alkalmazás & összetétel
Összetétel:
tartalmazott anyag per Kapszulák
A vitamin 400 µg RE
B6 vitamin 2 mg
B12 vitamin 2,5 µg
C vitamin 80 mg
E vitamin 12 mg (α-TE)
Folsav 400 µg
Réz 300 µg
Cink 5 mg
Lutein 15 mg
Zeaxanthin 1 mg
Fekete áfonya 50 mg

Fogyasztási javaslat:

Naponta egy kapszulát kevés folyadékkal, rágás nélkül lenyelni.

Figyelmeztetés:

Gyermekeknek (6 év alatt) és fiatalkorúaknak (12 év alatt) fogyasztása nem ajánlott! Tárolása száraz helyen, szobahőmérsékleten történjen!

Ingredients:

L-ascorbinsav, zselatin (marha), szójaolaj (részben keményített), olívaolaj, fekete áfonya kivonat, lutein- és zeaxanthin tartalmú koncentrátum körömvirágból, glicerin és DL-alfa-tocopherylacetat (nedvesség visszatartó adalékok), lecitin (szója) emulgátor, méhviasz mint stabilizátor, cink-oxid, pyridoxinhydrochlorid, terinilpalmitat, vasoxid és vashydroxid színezékek, réz-szulfát, pteroylmonoglutaminsav, cianocobalamin