Menü
Kontakt Kívánságlista Keresés
termék
Gyors keresés
  • kiszerelési forma
  • összetevők
  • jellemzők
Filter
kiszerelési forma
összetevők
jellemzők
ásványi anyagok
Egészségmegörző temékek nőknek
Doppelherz Aktiv-Meno
Doppelherz Doppelherz Aktiv-Meno
  • 3 mg hialuronsavval
  • 500 mg kalcium + D-vitamin a normál csontmegőrzéshez való hozzájárulásként
  • A folsavnak fontos funkciója van a sejtosztódásban
  • Plusz 50 mg szója izoflavon
Doppelherz Folsav 800 Depot
Doppelherz Doppelherz Folsav 800 Depot
  • A folsav hozzájárul a normális sejtosztódáshoz és a vérképződéshez
  • A C, B6 és B12 vitaminokkal, amelyek támogatják az immunrendszer normális működését
  • Depot tabletta késleltetett hatóanyagleadással
Egészségmegörző temékek nőknek

Termékek kifejezetten nők számára – sajátos táplálkozási igények

A nők táplálkozási igényei természetüknél fogva alapvetően különböznek a férfiak igényeitől. Amint a nemek közötti fizikai különbségek megjelennek,  például pubertás korban, a menstruációs ciklus során, terhesség alatt vagy menopauza során, a női testnek adaptálódnia kell ezekhez a sajátos életciklusokhoz. A nőknek olyan tápanyagokra van szükségük, amelyek kifejezetten nekik, az adott életciklusnak megfelelően kerültek összeállításra.

Bár a nők rendszerint egészségesebb, kiegyensúlyozottabb étrendet követnek, mint a férfiak, még mindig elégtelen mennyiségű tápanyagot fogyasztanak.

A Robert Koch intézet jelenlegi DEGS1 tanulmánya szerint a nők mindössze 15% -a, a férfiak csupán 7% -a táplálkozik a Német Táplálkozástudományi Társaság ajánlásainak megfelelően.

A vashiány például gyakrabban érinti a nőket, mint a férfiakat, mivel a nők menstruációjuk során elveszítik a szervezetükben raktározott vas nagy részét. Hasonlóan csökkent az ásványi kalcium szint is, jellemzően terhesség alatt vagy a menopausa utáni elégtelen kalcium felszívódásnak köszönhetően.

A vas, mint nyomelem - extra segítséget nyújt a nőknek

Érdemes odafigyelni a vas bevitelére, ezen nyomelemet naponta szükséges szervezetünk számára biztosítani, mivel sokféle feladatban vesz részt szervezetünkben. Hozzájárul például a vörösvértestek és a hemoglobin egészséges képzéséhez, így támogatja az oxigén szállítását a vérben. Ezenkívül fontos szerepet játszik az alapanyagcserében és a sejtosztódásban.

A menstruáció miatt a nők elveszítik a létfontosságú vas nagy részét. Erős menstruációs vérzés esetén a vasveszteség meghaladhatja a vasbevitelt, mivel 1 ml vér átlagosan 0,5 mg vasat tartalmaz. A nőknek ezért nagyobb szükségük van a vas pótlására, mint a férfiaknak.

A terhesség ideje alatt a vasszükséglet rohamosan növekszik, hiszen a bevitt vasnak fedeznie kell a magzat vérellátását és belső szerveinek felépítését is. A várandós nőkben a cirkuláló vér mennyisége is növekszik annak érdekében, hogy a növekvő méh vérkeringése is biztosítva legyen.

A test napi vas szükséglete 20 és 30 mg között van. 

A vas igény a laktáció alatt továbbra is magas, mivel az édesanya az anyatejjel átadja a babának a nyomelemet.

A tippünk: Gyakran fogyasszunk húsokat, mivel ezekből az emberi emésztőrendszer könnyebben felszívja a természetes vasat, mint a növényi eredetű vasat. Természetesen a hüvelyesek, a zöldségek és a gabonafélék is jó forrásai lehetnek a vasnak.

A C-vitaminban gazdag ételek, például narancslé, növelheti a zöldség forrásokból származó vas felszívódását.

A menopauza idején és annak lefolyása után is a kalcium megfelelő bevitele fontos szerepet játszik a nőknél, mivel a csökkent csontsűrűség egészségügyi kockázatot jelent. A csontsűrűség az előrehaladott korral csökken, mivel a menopauza után kevesebb kalciumszintet szabályozó szexuális hormon keletkezik.

A mi tippünk: Biztosítson elegendő D-vitamint szervezete számára. A D-vitamin "kalcium-építő, segítő" -ként működik, és ezáltal hozzájárul a normál csontokszerkezet fenntartásához. A bőrünk képes a D-vitamint előállítani, ha napfénynek van kitéve, de leggyakrabban ez a belső termelő mechanizmus gyakran elégtelen, különösen az őszi és téli hónapokban.