Energia és aktivitás

Termékek az energia és a teljesítőképesség támogatására
- Doppelherz aktivQ10 koenzimÉtrend-kiegészítő
Kapcsoljon rá még több energiával és aktivitással
Ebből kifolyólag elmondhatjuk, hogy a fáradtság, a kimerültség és az elcsigázottság korunk jellemző tünetei. Még idejében kezdjen el odafigyelni magára és az egészségére! Tanuljon meg nemes egyszerűséggel barátságosan „nemet” mondani és szánjon időt a kikapcsolódásra. Viszont az is szintén nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot juttasson a szervezetébe. A B-vitamin komplex fontos szerepet játszik az idegekkel és az energia-anyagcserével kapcsolatban.
B12-vitamin – a fáradtság és a kimerültség ellen
Különösen a B12-vitamin tartozik azok közé a vitaminok közé, amik szükségesek az egészséges idegrendszer és az energiatermelés számára. A B12-vitamin ezenkívül még hozzájárul a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez is.
Habár mi még szerencsések is vagyunk, hogy sokféle élelmiszer áll a rendelkezésünkre. A népesség jelentős része nem jut megfelelő mennyiségben vitaminokhoz és nyomelemekhez. A II. Nemzeti Fogyasztási Tanulmány ( Nationale Verzehrsstudie II) demonstrálja, hogy például Németország lakosságának a felénél kimutatható a B12-vitamin hiánya.
Sokféle oka lehet a nem megfelelő mennyiségű B12- vitamin bevitelnek:
Tulajdonképpen mindegyik B-vitamin nagyon érzékeny és könnyen károsodás érheti őket a főzés vagy a tárolás során. A B12- vitamin sokféle állati eredetű termékben megtalálható, például a húsokban, tojásokban és a tejben, viszont a növényi eredetű élelmiszerekben alig fellelhető. Aki csak tisztán vegetáriánus étrendet folytat, továbbá a tejtermékek és a tojás fogyasztásáról is lemond, szinte nem is visz be B12-vitamint a szervezetéve a táplálékon keresztül.
Ahhoz, hogy a vitamin felszívódhasson a szervezetben, egy különleges fehérjére van szükség. A kor előrehaladtával sajnos csökken a fehérjék termelődése, amiből az következik, hogy a test számára még kevesebb mennyiségben áll rendelkezésre a B12-vitamin.
B12-vitamin, a multitalentum:
- hozzájárul a normál energia-anyagcseréhez
- elősegíti az idegrendszer szabályos működését
- hozzájárul a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez
- támogatja az immunrendszer normál működését
- elősegíti a pszichés funkciók megfelelő működését
- hozzájárul a vörösvértestek szabályos képződéséhez
A megfelelő mennyiségű B12-vitamin bevitel szintén fontos szerepet játszik az egészséggel, az energiaszinttel és a teljesítőképességgel kapcsolatban.
L-arginin – az aminosavak fontos építőelemei a fehérjéknek
Munkabírónak, fittnek és vitalitással telinek lenni, ez bizonyára mindannyiunk vágya. Az elegendő mozgás mellett viszont a táplálkozás is fontos szerepet tölt be. Nem csupán a vitaminok, az ásványianyagok és a nyomelemek lényegesek, hanem az aminosavak is.
Az ember 20 % proteinből (fehérjéből) áll, ami majdnem minden biológiai folyamatnak részeleme és kulcsfontosságú szerepet tölt be. Az aminosavak ezeknek a fehérjéknek az alapelemei és emiatt „az élet építőköveinek” is nevezik őket.
A táplálékunkon keresztül például halakból, húsokból, tojásból sajtokból és a szójából juthatunk proteinekhez. A szervezetünknek ezeket a proteineket aminosavakká kell bontania és aztán egy meghatározott terv szerint újra testfehérjévé kell átalakítania. Az étkezési fehérjékből szintén struktúrát alkotó testfehérje lesz.
Néhány aminosavat a test nem képes önállóan előállítani, ezek az esszenciális aminosavak, és a táplálékon keresztül kell őket a szervezetbe juttatni.
Igaz, hogy a jól ismert aminosavakat, az arginint és a hisztidint, a szervezet önállóan is elő tudja állítani, viszont bizonyos megterheléssel járó szituációk esetén nem megfelelő mennyiségben.
Ebből kifolyólag őket félig nélkülözhetetlen aminosavaknak nevezik.
8 esszenciális aminosav:
(Bevitelük szükséges a táplálékon keresztül)
- Fenilalanin
- Tripofán
- Valin
- Izoleucin
- Leucin
- Lizin
- Metionin
- Treonin
2 félig nélkülözhetetlen aminosav:
(Bevitelük ajánlott, ha a helyzet megkívánja)
- Arginin
- Hisztidin
Tipp: Az étrend-kiegészítőkben lévő aminosavaknak természetes struktúrával kell rendelkezniük. Ezeket egy „L” betűvel jelölik meg az aminosavak előtt (például „L-lizin”).