A mindennapi élet sokat követel az emberektől; az életünk egyre inkább ki van téve az információ túlterhelésének, és a saját normáink általában nagyon magasak.
Ezért mindannyiunknak szüksége van az erős idegekre, a hatékony kapacitásra és a jó koncentrációra.
A rendszeres pihenés ennek alapvető feltétele, hiszen csak akkor működhet hatékonyan, ha a test és az elme helyreáll. Kapcsolja ki a telefonját és sétáljon egyet vagy űzzön valami hobbit, de ne felejtse el a szabadidős stresszt.
Természetesen meg kell adnunk agyunknak azokat a tápanyagokat, amelyektől erőteljesek és hatékonyak tudnak maradni: Kulcsszavak: "ideg táplálék" Az idegek számára különösen jó energiaforrások olyan összetett élelmiszerek, amelyek komplex szénhidrátokat tartalmaznak, mint például a diófélék, a gabonafélék és a gyümölcsök, például a banán.
Egy népszerű szokás magas cukortartalmú egy szelet csokoládé vagy más édességek elfogyasztása, gyorsan megemelheti vércukorszintünket, de ez nem tart sokáig, mert a vércukorszint ismét gyorsan lecsökken.
Egészséges ételek az agy számára:
Víz
Gabonafélék
Tojássárgája
Dió
Banán
Belsőség, mint például a máj
Hüvelyesek
Zsíros tengeri halak
Repce vagy lenmagolaj
A mi tippünk: Miért ne vehetnél egyszer-egyszer diákcsemegét, ami nagyon gazdag B vitaminban, tehát fontos az idegrendszer számára.
A "lecitin" a foszfatidilkolinra széles körben használt név, alapvetően egy általános kifejezés a zsírsavakból, foszforsavakból, kolinból és glicerinből álló lipidekhez.
A lecitin minden állati és növényi szervezetben megtalálható, valamint számos ételben, mint például tojássárgája, diófélék, szója termékek és hal. Számunkra ez egy lényeges tápanyag az idegek és az agy miatt, ez a membránok összetevője.
Valójában az agynak van a legmagasabb lecitin tartalma.
A B-vitaminok többek között fontos szerepet játszanak az agy, az idegek és a szervezet normális kölcsönhatásában. A B-vitamin család egésze hozzájárul a normális energia metabolizmusához, támogatja az idegrendszer normál működését és szerepet játszik a mentális képességekben.
Ezenkívül egyes B-vitaminok szabályozó szerepet töltenek be a zsírok, szénhidrátok és fehérjék metabolizálásában.
Különösen a B1, B2, B6, B12 vitaminok, valamint a niacin és a biotin hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez vagy a hang pszichológiai funkcióihoz. A B5-vitamin támogatja a mentális képességet.
A B-vitamin család a következő nyolc vitaminból áll:
B1-vitamin (tiamin)
B2-vitamin (riboflavin)
B3-vitamin (niacin)
B5-vitamin (pantoténsav)
B6-vitamin (piridoxin)
B7-vitamin (biotin)
B9-vitamin (folsav)
B12-vitamin (kobalamin)
Eredetileg a B-vitamin család több vitamint tartalmazott. De később rájöttek, hogy némelyikük nem vitamin.
Ez megmagyarázza, hogy a B-vitaminok számozása miért nem folyamatos.