Menü
Kontakt Kívánságlista Keresés
termék
Gyors keresés
  • kiszerelési forma
  • összetevők
  • jellemzők
Filter
kiszerelési forma
összetevők
jellemzők
ásványi anyagok
Látás
Doppelherz Augen Vital kapszula
Doppelherz Doppelherz Augen Vital kapszula
  • Kiválasztott tápanyagok a szemek egészségéért
  • A-vitamin és cink a normál látás fenntartásához - éjjel-nappal
  • Plusz 15 mg lutein és 800 μg zeaxantin
Doppelherz Szem Extra
Doppelherz Doppelherz Szem Extra
  • 15 mg lutein, 1000 μg zeaxantin és áfonya kivonat
  • A-vitamin és cink a normál látás erősségének fenntartásához - éjjel-nappal
  • Naponta csak 1 X
Látás

A szem egészsége

A látásunk a legértékesebb, mivel az összes információ mintegy 80% -át adja át nekünk környezetünkből. Az agyunk körülbelül egyharmadát használja az összes vizuális ingernek melyeket feldolgoz. Felismerjük a színeket, alakzatokat és mozgásokat; még három dimenzióban is látunk, és így mérjük a távolságokat és a méreteket.

A szemünk nemcsak a legszebb érzékszervünk, hanem a legérzékenyebb is. Védje és erősítse vizuális képességeit, mert a jó látás az életminőségünk legjelentősebb részét jelenti.

Egészséges táplálkozás a szemei érdekében

Körülbelül negyvenes éveinkre a természetes látásunk minősége általában csökken,de szemeink egészségét támogathatjuk megfelelő életmóddal, odafigyelve többek között táplálkozásunkra és a szembarát vitaminok kielégítő bevitelére. Fontos a szemész orvos rendszeres látogatása és a napszemüveg viselése az UV-sugárzás ellen. A dohányzástól való tartózkodás szintén elengedhetetlen szemeink egészségének védelmében. De milyen is a szembarát táplálkozás?

A Német Táplálkozástudományi Társaság naponta 5 gyümölcs és zöldség elfogyasztását ajánlja, hogy a normál vitamin- és nyomelem szükségletet fedezzük.

A különböző tápanyagok és védőeszközök elősegítik a látás fejlődését és fenntartását idősebb éveinkben.

Tápanyagok a szem számára:

A-vitamin Fenntartja a normál látást

C vitamin Sejtvédelem (szabad gyökök)

E-vitamin Sejtvédelem (szabad gyökök)

Lutein A makula alkotóeleme

Zeaxantin A makula alkotóeleme

Cink Fenntartja a normál látást

Szelén Sejtvédelem (szabad gyökök)

DHA A látással és a könnyfilm réteggel kapcsolatos

Az A-vitamin valószínűleg a leginkább ismert tápanyag, amely a szem egészségéhez kapcsolódik.

Mivel az A-vitamin hozzájárul a látás megőrzéséhez, általában ezt nevezik a "szem vitaminjának".

A-vitamin - a szem vitamin

Jó A-vitamin forrás például a máj, a zsíros sajtok, a hering, a makréla és a tojás. A sárgarépa béta-karotinban gazdag, ami az A-vitamin prekurzora, előanyaga, és gyakran úgy tekintjük, mint a legjelentősebb élelmiszer, mely a látás egészségéért felel.

Bizonyos hatások, melyek a szemünket érik - például rendszeres számítógépes munka, hosszantartó tévénézés, erős napsugárzás vagy gyakori éjszakázás - növelheti szemeink A-vitamin szükségletét.

Lutein + zeaxantin - a makula alkotóelemei

Az éles és nagy kontrasztú látásért a sárgafolt (macula lutea) felel, mely egy kis terület a retinában. A sárga szín a megnövekedett mennyiségű luteinnel és zeaxantinnal kapcsolatos, melyek növényi eredetű pigmentek. Mivel a nap sugarai a sárga foltot szinte teljesen töretlenül érik el, itt a természet egy különlegesen erős antioxidáns védelmet fejlesztett ki a lutein és zeaxantin segítségével.

A lutein és zeaxantin karotinoidok, fő forrásuk a különböző zöldségfélék (például kelkáposzta, spárga, nyers spenót és petrezselyem).

A szem védőpajzsa - Cink, szelén + C és E vitamin

A szemünk oxidatív stressznek van kitéve egyrészt az ismétlődő fényhatás, másrészt maga a látás folyamata miatt, melyek a szabadgyökök fokozott felszaporodásához vezetnek. A C és E vitamin, valamint a cink és szelén segítik szemünk sejtjeinek oxidatív stressz elleni védelmét, a szabadgyökök hatástalanítását-

A citrusfélék, a paprika vagy a szamóca a C-vitamin ismert forrásai.

Az E-vitamin elsősorban növényi olajokban található. A szelént és a cinket túlnyomórészt állati eredetű ételekből, például halból vagy húsból szerezhetjük be. A mi tippünk: miért ne kezelhetnénk magunkat néhány osztrigával , hiszen ők a cinkben leggazdagabb ételek!

Omega-3 zsírsavak és DHA - a fotoreceptorok alkotóelemei

A szem egyik fontos alkotóeleme a dokozahexaénsav (DHA)

egy többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav. A DHA az agyban és a fotoreceptorokban leggyakrabban előforduló zsírsav. Alapvető építőeleme a retina szerkezetének, így fontos szerepet játszik a normál látás megtartásában.

A retina mellett a könnyfilmréteg is tartalmaz DHA-t.

Az egészséges könnyfilmréteg biztosítja, hogy a könny ne párologjon, és a szemek mindig megfelelően nedvesek maradjanak.

Az omega-3 zsírsavak legelterjedtebb természetes forrásai a hidegvízi halak, mint például a hering, a makréla és a lazac.

Szemünk a legértékesebb érzékszervünk - segítsünk egészségének megőrzésében!