A-Z DEPOT

Complete
Étrend-kiegészítő
A-Z DEPOT
A-Z DEPOT
A-Z DEPOT
A-Z DEPOT

  • Fontos vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek + lutein
  • Az egészség és a jó közérzet támogatására
  • Depot tabletta késleltetett felszabadulással
gluténmentes
gluténmentes
laktózmentes
laktózmentes

Vitaminok és ásványi anyagok tartós hatással

Már napi egy DEPOT-tabletta Doppelherz A-Z Complete-tel biztosíthatja szervezetének a fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint luteint.

A vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel való optimális ellátottság létfontosságú továbbá fontos előfeltétele az egészségnek és teljesítőképességnek. Ezeket a tápanyagokat a testünk nem képes saját maga előállítani, így fontos, hogy mindennap megfelelően bejuttassuk a szervezetünkbe.

Az étrend, amely gazdag gyümölcsben, zöldségben, gabonafélékben és tejtermékekben, de rendszeresen tartalmaz halat is, képes lehet fedezni a tápanyagszükségleteket.

Valójában mi is az a multivitamin?

Valójában a "multivitamin" név nyelvi szempontból kissé félrevezető, mert ésszerűen összeállított táplálék-kiegészítők nemcsak többféle vitamint tartalmaznak, hanem ásványi anyagokat és nyomelemeket is.

A "multivitamin" elnevezést csak akkor használjuk, ha az alkalmazott összetevők minimális mennyiségeit törvényesen betartják. Például többféle gyümölcsből készült ital nem feltétlenül multivitaminlé. A Doppelherz A-Z tablettákban a vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket gondosan állították össze.

A változó életkörülmények illetve a változó kor, például időskor is hozzájárulhatnak a tápanyagok megnövekedett szükségéhez. Rágási vagy nyelési nehézségek, megváltozott ízérzékelés, étvágytalanság és csökkenő szomjúság mind befolyásolhatják a szükségletet. Ezenkívül az anyagcsere a szenioroknál lassabb, ami pedig hiányokat okozhat.

A multivitamin készítmények természetesen nem helyettesíthetik a kiegyensúlyozott teljes értékű étrendet. Szükség esetén azonban segíthetnek a tápanyaghiányok pótlásában.

Milyen összetevőket tartalmaz a Doppelherz A-Z DEPOT Complete?

Ez az étrend-kiegészítő vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket továbbá luteint tartalmaz.

Vitaminok:
A vitaminok szerves vegyületek, amelyeket a szervezetünk - a D-vitamint kivéve - nem tud előállítani. Ezért megfelelő táplálkozással tudjuk bejuttatni őket a szervezetünkbe. A Doppelherz A-Z tabletta 13 elengedhetetlen vitamint tartalmaz: a vízben oldódó C-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, folsav-, biotin- és pantoténsav-vitaminokat, valamint a zsírban oldódó A-, D-, E- és K-vitaminokat.

Ásványi anyagok és nyomelemek:
Az ásványi anyagok és nyomelemek is olyan anyagok, amelyeket a szervezet nem tud előállítani. A különbség csak a szükséges mennyiségben van. A nyomelemek szó szerint csak "nyomokban" fordulnak elő a szervezetben (50 mg/kg alatt), míg az ásványi anyagok vagy "mennyiségi elemek" több mint 50 mg/kg testsúlyban megtalálhatók.

A Doppelherz A-Z termékben kalcium és magnézium ásványi anyagok, valamint foszfor, vas, cink, réz, szelén, króm, molibdén és jód nyomelemek megfelelően kombinálódnak egymással.

Fennállhat túladagolás veszélye a Doppelherz A-Z multivitaminoknál?

A minőség és biztonság kérdése kulcsfontosságú szerepet játszik a Doppelherz táplálékkiegészítők fejlesztésében. Ezért a Doppelherz A-Z DEPOT ajánlott adagolásának betartása mellett mindig figyelünk arra, hogy a fiziológiai dózistartományt ne lépjük túl.

Összetétel
Összetevők
per Tabletta
% NRV*
A-vitamin
400 µg RE
50 %
Lutein
1500 µg
**
D-vitamin
5 µg
100 %
E-vitamin
10 mg alpha-TE
83 %
K-vitamin
20 µg
27 %
C-vitamin
150 mg
188 %
B1-vitamin
3,5 mg
318 %
B2-vitamin
4 mg
286 %
Niacin
18 mg NE
113 %
B6-vitamin
5 mg
357 %
Folsav
450 µg
225 %
B12-vitamin
2,5 µg
100 %
Biotin
300 µg
600 %
Pantoténsav
12 mg
200 %
Kalcium
139,2 mg
17 %
Phosphorous
105 mg
15 %
Magnézium
56,3 mg
15 %
Iron
2,1 mg
15 %
Cink
5 mg
50 %
Réz
0,9 mg
90 %
Szelén
10 µg
18 %
Króm
25 µg
63 %
Molybdenum
20 µg
40 %
Iodine
100 µg
67 %
* Tápanyag referenciaértékek az Európai Uniós 1169/2011-es rendeletnek megfelelően
** Rendelkezésre nem álló tápanyag referenciaértékek
Adagolási javaslat

Naponta 1 tabletta étkezés után folyadékkal bevéve, nem szétrágva alkalmazandó. A tablettát szükség esetén két részre is lehet osztani.

Fontos információ

Nem alkalmas gyermekek és serdülők számára.

Tárolás

Száraz helyen és legfeljebb 25°C hőmérsékleten tárolandó.

Összetevők

Dikalcium-foszfát, töltőanyag mikrokristályos cellulóz, L-aszkorbinsav, töltőanyag hidroxipropil-metil-cellulóz, töltőanyag izomalt, magnézium-oxid, módosított keményítő, csomósodást gátló étkezési zsírsavak, nikotinamid, DL-alfa-tokoferil-acetát, kalcium-D-pantotenát, cink-szulfát, csomósodást gátló magnézium-sók, keményítő, piridoxin-hidroklorid, vas-szulfát, tiamin-mononitrát, riboflavin, csomósodást gátló talkum, csomósodást gátló szilícium-dioxid, réz-szulfát, trikalcium-foszfát, vas-oxidok és vas-hidroxidok színezék, nedvesítőszer glicerin, lutein a luteinpaprika kivonatából, retinil-acetát, pteroil-monoglutaminsav, D-biotin, kálium-jodid, króm-klorid, nátrium-molibdát, nátrium-szelenit, fitomenadin, kolecalkiferol, cianokobalamin.

Értékelések
Még nem nyújtottak be értékelést. Nyújtsa be első értékelését itt.
Vonalkód: 4009932004533