Aktiv-Meno

Szója – izoflavonok + kalcium + D3
Étrend-kiegészítő
Aktiv-Meno
Aktiv-Meno
Aktiv-Meno
Aktiv-Meno

  • Tápanyagok a változó korban lévő nő számára
  • 500 mg kalcium + D-vitamin hozzájárulásával a csontok megőrzése érdekében
  • A B6-vitamin hozzájárul a hormonális működés szabályozásához
laktózmentes
laktózmentes
gluténmentes
gluténmentes

A változókor alatt szükséges tápanyagok

A változókor – a női szervezet természetes átalakulási folyamata
A változókor érzékeny időszak minden nő életében. Ilyenkor a megszokott hormonháztartás felborul és ez kellemetlen tünetekkel járhat. Ennek ellenére a klimaxot nem tekintjük betegségnek, csupán egy természetes életfolyamatnak.

A változókor gyakori tünete a hangulat deprimáltsága, melyen a rendszeres mozgással segíthetünk. A sport nemcsak a közérzetet javítja, hanem támogatja a szív- és érrendszer, valamint az izmok és csontok egészségét. A mozgás mellett fontos odafigyelni a megfelelő táplálkozásra is. 

A Doppelherz tablettái speciális tápanyagkombinációt tartalmaznak: 500 mg kalcium kombinálva 5 µg D vitaminnal, B vitaminnal – a változókorban és azután a női szervezet igényeinek megfelelően. Tartalmaznak még 50 mg szójaizoflavont. 

Ebben az időszakban a panaszok intenzitása célzott táplálkozással mérsékelhető. Vannak olyan vitaminok és ásványi anyagok, melyek fogyasztása a változókorban különösen fontos. 

Kalcium és D vitamin a csontok egészségének megőrzéséért 
A kalcium egy életfontosságú ásványi anyag, mely a csontszerkezet integritásáért felelős. A változókor éveiben és az azután jellemzően alacsony ösztrogénszint hatására a szervezet kalciumot veszít, hiszen az ösztrogén jelenléte stimulálja a csontépítő sejtek működését és gátolja a csontlebontó sejtek funkcióját. Hiányakor a csontleépítés túlsúlyba kerül. Az osteoporosis (csontritkulás) az ösztrogénszint csökkenésének lehetséges késői következménye. A csökkenő csontsűrűség egy valós egészségügyi probléma, mely nőknél hatszor nagyobb gyakorisággal jelentkezik, mint férfiaknál. Nagyon fontos ezért a megfelelő kalcium ellátásról gondoskodni. Jól ismert kalciumban gazdag ételek a tejtermékek, de a kelkáposzta vagy a paradió is nagy mennyiségben tartalmazza ezt az értékes ásványi anyagot. 

A Doppelherz tablettái 500 mg kalciumot tartalmaznak D vitaminnal kombinációban. A D vitamin serkenti a kalcium felszívódását a bélrendszerből, csökkenti a kalcium vesén keresztüli kiürülését, és segíti a kalcium beépülését a csontokba. 
Szervezetünk a rendszeres napfény hatására képes D vitamint előállítani, de ez nem elegendő mennyiség, különösen a téli hónapokban. Az élelmiszerekben a D vitamin igen ritkán fordul elő. Jó forrásai a zsíros halak, mint a hering vagy a lazac, kisebb mennyiségben megtalálható a tojásban és a vargányában. 

B-vitamin az intakt idegekért
A B vitaminok széles hatásspektrummal rendelkeznek. A B1, B2, B12 és biotin (B7) vitaminok hozzájárulnak a normál anyagcseréhez és a megfelelő idegrendszeri működéshez. A B1 vitamin (thiamin) nagyobb mennyiségben fordul elő a dióban, magokban és csírákban. A B2 vitamin (riboflavin) olyan zöldségekben található, mint például a spárga vagy a spenót, de jelentős mennyiségben van jelen a tejtermékekben is. 

A B6 vitamin (pyridoxin) hozzájárul a megfelelő fehérje anyagcseréhez és a B12 vitaminhoz (kobalamin) hasonlóan részt vesz az oxigénszállításért felelős vörösvértestek képzésében. Jó B6 vitamin források a máj, gabonafélék és a burgonya. A B12 vitamin elsősorban állati eredetű élelmiszerekben, mint hús, hal, tojás és tej fordul elő. A folsav (B9 vitamin) is hozzájárul a megfelelő vérképzéshez és szerepet játszik a sejtosztódásban. Gazdagon tartalmaznak folsavat a levélzöldségek, úgymint a kelkáposzta, saláta és spenót, hüvelyesek, paradicsom és a teljes kiőrlésű termékek. 
A hormonális állapot megváltoztatja a bőr, haj és körmök állapotát. 

A változókorban felbomló hormonegyensúly miatt bőr és nyálkahártya szárazság, szemszárazság alakulhat ki, a haj töredezhet és erősen hullhat és a körmök is berepedezhetnek. A biotin (B7 vitamin) arról ismert, hogy fenntartja a bőr és a haj megfelelő állapotát, gyakran H vitaminnak (Haut und Haare) is nevezzük. Számos élelmiszer tartalmazza, de gyakran csak kis mennyiségben. Jó biotin forrás a marhamáj, tojássárgája, tej, hal, szójabab, dió és a zabpehely.

A hyaluronsav a test saját összetevője. A fibroblaszt vagy más speciális kötőszöveti sejtek termelik. A hyaluronsav nagy része a bőrben fordul elő, de az ízületekben és izmokban is előfordul, síkosító szerepet tölt be. A molekula maga poliszacharid, vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik, rugalmas, hatására bőrünk megfiatalodik.

Isoflavonok – értékes növényi anyagok
Ázsiában a szója fogyasztása régóta szokás. A szója igen értékes forrása az isoflavon növényi anyagnak. Az olyan szójatermékek, mint a tofu vagy a szójatej gazdagok értékes isoflavonokban. Az isoflavonok fitoösztrogének, az emberi szervezetben ösztrogénszerű hatás fejtenek ki.

Összetétel
Összetevők
per Tabletta
% NRV*
Szója-isoflavone szója koncentrátumból
50 mg
**
Kalcium
500 mg
63 %
D-vitamin
5 µg
100 %
B1-vitamin
1,4 mg
127 %
B2-vitamin
1,6 mg
114 %
B6-vitamin
2 mg
143 %
B12-vitamin
3 µg
120 %
Biotin
150 µg
300 %
Folsav
400 µg
200 %
* Tápanyag referenciaértékek az Európai Uniós 1169/2011-es rendeletnek megfelelően
** Rendelkezésre nem álló tápanyag referenciaértékek
Fogyasztási javaslat

Napi egy tablettát bőséges folyadékkal, rágás nélkül lenyelni.

Megjegyzés

Hiányzó adatokból kifolyólag, azok a nők akiknél ösztrogénfüggő daganatot diagnosztizáltak a termék használata nem javallott.

A megadott napi javasolt mennyiséget nem szabad túllépni! A étrendkiegészítők nem pótolják a kiegyensúlyozott és változatos étkezést és az egészséges életmódot. Kisgyerekektől elzárva tartandó! Gyermekek (6 év alatt) és fiatalkorúak (12 év alatt) fogyasztására nem ajánlott. Tárolása száraz, 25C° alatti hőmérsékleten történjen!

Összetevők

Kalciumkarbonát, 7,3 %-os isoflavon tartalmú szójakoncentrátum, töltőanyag gumiarábikum, töltőanyag mikrokristályos cellulóz, elválasztóanyag, töltőanyag cellulóz, töltőanyag hálóba rendeződött carboxymethylcellulóz, 1,7 % hyaluronsav tartalmú kollagénhidrolizát, bevonó anyag hydroxypropylmethylcellulóz, az étkezési zsírsavak kalciumsói, titandioxid színezék, bevonó anyag schellak, elválasztóanyag talkum, cianokobalamin, olívaolaj, phyrodoxinhidroklorid, thiaminmononitrat, riboflavin, vasoxid és vashidroxid színezékek, poliszorbát 80 emulgátor, pteroylmonoglutaminsav, D-Biotin, Cholecalciferol

Értékelések
Még nem nyújtottak be értékelést. Nyújtsa be első értékelését itt.
Vonalkód: 4009932604856
Kapcsolódó termékek
Aktiv-Meno
Doppelherz aktiv
Aktiv-Meno
Szója – izoflavonok + kalcium + D3