B-Komplex DEPOT

+ Folsav
Étrend-kiegészítő
B-Komplex DEPOT
B-Komplex DEPOT
B-Komplex DEPOT
B-Komplex DEPOT

  • A B-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer szabályos működéséhez és a normál energia-anyagcseréhez
  • Depot tabletta késleltetett hatóanyagleadással
  • Mind a 8 B-vitamin egy tablettában
gluténmentes
gluténmentes

Miért szükséges, hogy megfelelő mennyiségű B vitaminnal lássuk el szervezetünket?

A szervezet teljesítőképességét és jó közérzetét különböző tényezők befolyásolják. A megfelelő testi és lelki állapot eléréséhez hozzátartozik a megfelelő mennyiségű mozgás és az egészséges táplálkozás. A mindennapok során előforduló kihívások és a stressz rengeteg energiát és erős idegeket kívánnak!

A vérképzés és az immunrendszer támogatása

A B6 és B12 vitaminok hozzájárulnak a vörösvérsejtek normál képződéséhez, melyek fő feladata szervezetünkben az oxigénszállítás.
Ezenkívül fontos szerepet kapnak az immunrendszer megfelelő működtetésében is. A folsav alapvető szerepet tölt be a sejtosztódásban és szintén részt vesz a vérképzés folyamatában.

Homocystein és a szív

A folsav a B6 és B12 vitaminokkal együtt a normál homocisztein szintet tartja fenn. A homocisztein az aminosav anyagcsere mellékterméke, a vérben felhalmozódva az érfal károsodását okozza, beindítva az érelmeszesedést. A B1 vitamin hozzájárul a normál szívműködéshez.

A B vitaminhiány okai

A B vitaminok szerteágazó feladataihoz hasonlóan, az elégtelen B vitamin ellátás okai is eltérőek és sokfélék lehetnek. Természetesen a táplálkozásunknak is nagy befolyása van ezen vitaminszintek kialakításában.
A kiegyensúlyozatlan és egyoldalú táplálkozás, a hosszú diéták vagy a speciális táplálkozási szokások nagymértékben okai lehetnek a nem megfelelő B vitamin ellátottságnak.
Ezenkívül a B vitaminok nagy része a szervezetben csak korlátozottan szívódik fel, és hosszú ideig nem is raktározódik. Például, a szervezet a fölösleges B1 vitamint képes elraktározni, viszont szervezetünk egy részét újra és újra felhasználatlanul üríti ki.

Külön figyelmet kell szentelni a vegetáriánus és a vegán étrendnek. Az állati eredetű élelmiszerekben található vitaminokat megfelelően kell helyettesíteni a növényi élelmiszerekkel. Tápanyag szempontjából különösen kritikus a B12 vitamin, amely szinte kizárólag az állati eredetű élelmiszerekben található.

Az élelmiszerek további feldolgozása során szintén sok vitamint veszíthetünk. Az érzékeny B vitaminok nem tolerálják a hőt, a konzerválást vagy a hosszú tárolást. A magas cukorbevitel, a tea és a kávé vagy az alkohol szintén B vitamin gyilkosok lehetnek szervezetünk szempontjából.

Előnytelen továbbá a stressz, a szervezet megnövekedett igénybevétele. Ez mind előfordulhat a mindennapi munkánk, esetleg magánéleti nehézségek esetén vagy erős fizikai megterhelés során, mint például a sport. Ezek a tényezők mind növelik a szervezet számára szükséges B vitamin koncentrációt. A B vitamin megnövekedett szükségletének egyik legszebb oka lehet a terhesség is.

Már egy Doppelherz DEPOT B komplex tabletta képes biztosítani a 8 legfontosabb B vitamint, köztük a folsav napi szükségletét egyaránt.

Összetétel
Összetevők
per Tabletta
% NRV*
Folsav
600 µg
300 %
B1-vitamin
4,2 mg
382 %
B2-vitamin
4,8 mg
343 %
B6-vitamin
6 mg
429 %
B12-vitamin
3 µg
120 %
Pantoténsav
18 mg
300 %
Niacin
21,6 mg NE
135 %
Biotin
150 µg
300 %
* Tápanyag referenciaértékek az Európai Uniós 1169/2011-es rendeletnek megfelelően
Fogyasztási javaslat

Naponta egy tablettát étkezés után rágás nélkül bő folyadékkal bevenni.

Megjegyzés

Száraz 25°C-nál nem melegebb helyen tárolandó. Gyerekek és fiatalkorúak számára nem alkalmas.

Összetevők

Laktóz, hidroxipropil-metilcellulóz töltőanyag, keményítő, nikotinamid, Kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-mononitrát, riboflavin, szilícium-dioxid elválasztószer, étkezési zsírsavak magnéziumsói elválasztószerként, magnézium-hidroxid-karbonát elválasztószer, kalcium-karbonát színezőanyag, hidroxipropil-cellulóz töltőanyag, polietilén-glikol bevonó szer, talkum elválasztó szer, pteroilmonoglutaminsavak, vas-oxid és vas-hidroxid színezőanyag, D-biotin, cianokobalamin

Értékelések
Még nem nyújtottak be értékelést. Nyújtsa be első értékelését itt.
Vonalkód: 4009932004656