Magnézium 400

+ B1 + B6 + B12 + Folsav
Étrend-kiegészítő
Magnézium 400
Magnézium 400
Magnézium 400
Magnézium 400

  • 400 mg magnézium hozzájárulásával az izomzat és az idegrendszer megfelelő működése érdekében
  • A B1-vitamin hozzájárul a normál szívműködéshez
  • A magnézium, a B6 és a B12-vitamin támogatják a szabályos energia-anyagcserét
gluténmentes
gluténmentes
laktózmentes
laktózmentes
vegán
vegán

A magnézium támogatja az izomzat és az energia-anyagcsere normál működését

A mindennapok kihívásai és a fizikai megterhelés miatt, legyen az munka vagy sportolás, energiára, izomerőre és erős idegzetre van szükségünk. Ebből kifolyólag megnövekedett szükséglet jelentkezhet a magnéziumra és a B-vitaminokra.

A kellemes testi közérzetet és a teljesítőképességet különféle tényezők befolyásolják. Ezek közé tartozik a megfelelő mennyiségű mozgás és az egészséges táplálkozás, amihez hozzátartozik az optimális vitamin és ásványi anyag bevitel is.

A magnézium egy létfontosságú ásványi anyag, amit a test nem tud önállóan előállítani és az elraktározása is csupán korlátozott mértékben lehetséges. 

Jó magnéziumforrások például a teljes kiőrlésű gabonatermékek, a hüvelyesek, sok zöldségféle, továbbá a máj, a szárnyasok és a hal.

A Doppelherz Magnézium 400 tablettái ráadásul még olyan vitaminokat is tartalmaznak, amik a B-komplexben is megtalálhatóak, azaz 4,2 mg B1-vitamint, 5 mg B6-vitamint, 5 µg B12-vitamint, továbbá még 600 µg folsavat is.

A magnéziumszükséglet különféle fajtái

A napi magnéziumszükséglet mennyisége esetében pontosan figyelembe kell venni:

Sok tényező befolyásolja a magnéziumszükségletet, és ezek a tényezők érthető módon meg is növelhetik ezt. Mindez attól függ, hogy az egyén milyen nemhez tartozik, hogy milyen idős, hogy sportol-e, és hogy az egyénre pontosan milyen életkörülmények lehetnek hatással.

Magnéziumszükséglet stressz esetén

Manapság sok ember szenved a stressztől, aminek az oka lehet a munkahelyi vagy a privát élet nehézségeiből származó túlterheltség. Ennek következményeként felléphet például izomfeszültség, kimerültség, fejfájás és nyugtalanság vagy az immunrendszer működése is alábbhagyhat.

A magnézium ásványi anyag kiegyensúlyozó és megnyugtató hatással van az idegrendszerünk számára és gyakorta képes fellépni a stressztünetekkel szemben is. Stresszes időszakok során ugyancsak fontos odafigyelni a megfelelő mennyiségű magnéziumbevitelre, mivel ebben az esetben is megnövekedett mennyiségű magnézium távozhat a szervezetből.

Magnéziumszükséglet az idős korban

A test magnéziumfelvevő képessége és az izmokban és csontokban lévő magnéziumtárolókapacitása alábbhagy a kor előrehaladtával. Az idősek gyakran hajlamosak arra, hogy különböző okokból kifolyólag nem táplálkoznak kiegyensúlyozottan és nem fogyasztanak elég folyadékot sem. Ehhez még hozzátársulhat az is, hogy bizonyos gyógyszerek serkentik a magnézium kiválasztását.

Ebből kifolyólag magnéziumhiány alakulhat ki, ami gyakran befolyásolja a szervet teljesítőképességét is. Egy nagyobb mennyiségű magnéziumadag azonban kompenzálhatja az alacsony hatékonyságú felvevőképességet.

Összetétel
Összetevők
per 0,5 Tabletta
% NRV*
per Tabletta
% NRV*
Magnézium
200 mg
53,5%
400 mg
107%
Folsav
300 µg
150%
600 µg
300%
B1-vitamin
2,1 mg
191%
4,2 mg
382%
B6-vitamin
2,5 mg
178,5%
5 mg
357%
B12-vitamin
2,5 µg
100%
5 µg
200%
* Tápanyag referenciaértékek az Európai Uniós 1169/2011-es rendeletnek megfelelően
Adagolási javaslat

Naponta ½-1 tablettát étkezés alkalmával rágás nélkül bő folyadékmennyiséggel bevenni.


Ha a munka vagy a sportolás során fellépő erős fizikai igénybevétel jelen van életünkben és magnéziumszegény táplálkozást is folytatunk emellett, akkor megnövekedett magnéziumszükségletről beszélhetünk. Ebben az esetben 1 tablettát vegyen be.  Ha csupán kiegyensúlyozatlan táplálkozásról van szó, akkor egy fél tablettát vegyen be.

Fontos információ

Száraz 25°C-nál nem melegebb helyen tárolandó. Gyerekek és fiatalkorúak számára nem alkalmas
A 250 mg-ot túllépő magnéziummennyiség az erre érzékeny emberek esetében hashajtó hatású lehet.

Összetevők

Magnézium-oxid, mikrokristályos cellulóz töltőanyag, keresztkötéses karboximetil-cellulóz töltőanyag, szilícium-dioxid elválasztószer, cellulózpor töltőanyag, hidroxipropil-metilcellulóz bevonó szerként,  pálmazsír (keményített), kalcium-karbonát színezőanyag, magnézium-hidroxid-karbonát elválasztószerként, étkezési zsírsavak kalciumsói elválasztószerként, piridoxin-hidroklorid, étkezési zsírsavak mono-és digliceridjei emulgátorként, tiamin-mononitrát, talkum elválasztószerként, hidroxipropil-cellulóz töltőanyag, polietilén-glikol bevonó szerként, pteroilmonoglutaminsav, cianokobalamin

Vonalkód: 4009932004731