Tőzegáfonya + Tökmag
- 800 mg áfonya-kivonattal és 200 mg-os tökmag kivonattal napi dózisban
- A C-vitamin és szelén támogatja az immunrendszer szabályos működését
C-vitaminnal az oxidatív stresszel szembeni védelem érdekében
Kiegyensúlyozatlan táplálkozás esetén a tápanyagbevitel nem mindig optimális.
A Doppelherz Tőzegáfonya + Tökmag kapszulái 800 mg tőzegáfonyakivonatot, 200 mg tökmagkivonatot egyesítenek 80 mg C-vitaminnal és 30 µg szelénnel egy napi adagban (2 kapszula).
- A C-vitamin és a szelén támogatják az immunrendszer szabályos működését
- A C-vitamin hozzájárul az oxidatív stresszel szembeni védelemhez

A tőzegáfonyából és tökmagból előállított készítmény képezi a Doppelherz kapszuláinak növényi alapját.
A tőzegáfonyát ((Vaccinium macrocarpon) „mohabogyónak” vagy német nyelvterületeken például Kranichbeere-nek is nevezik, ahol a „Kranich” darumadarat, a „Beere” pedig bogyót jelent. Az utóbbi a halvány rózsafehér virágokra utal, amik a formájuk miatt a darumadár fejére emlékeztetnek. A tőzegáfonya Észak-Amerika magaslápjaiban terem és közeli rokonságban áll az európai vörös áfonyával és fekete áfonyával.
Már az észak-amerikai őslakosok számára is egy jelentőségteljes és nagy becsben tartott élelmiszer volt. A tőzegáfonyalé kedvelt italnak számított, ezenkívül a megszárított bogyókat szívesen vitték magukkal az emberek hosszabb gyalogtúrákra, és a téli hónapok folyamán is fogyasztották őket. Napjainkban a tőzegáfonya egyre nagyobb mértékben van jelen a konyhákban.
A keserűanyag, a sav, a pektin és a C-vitamin tartalmuk miatt a kis bogyók ízvilága nyers állapotukban a gyümölcsösen gyógynövényes íztől a keserűig terjed. A főzésnek köszönhetően pompás ízvilága életre kelhet.
A tőzegáfonya sokoldalúan felhasználható és megtalálható például zselékben, lekvárokban, csatnikban, szirupokban, süteményekben, müzlikben vagy szószokban.
Ha a bogyókat egy héten át hűtőszekrényben tárolják, azok jól megfagynak. Ha szeretné hasznosítani a termést, vízben melegítse fel azt addig, amíg a bogyók ki nem pukkannak. Egy hosszabb főzés során a tőzegáfonya keserűvé válik. A szárított bogyókat, mint ahogy a mazsolát is szokták, felhasználhatják például muffinokban is. Azonban körülbelül 15-20 percig forró vízben kell áztatni a bogyókat, azért hogy zaftosabbak legyenek.
A tök az ember ősi táplálékai közé tartozik, melynek magját már évszázadok óta hasznosítják.
Naponta reggel és este 1 kapszulát bő folyadékkal rágás nélkül bevenni.
25 ° C-nál nem melegebb száraz helyen tárolandó. 12 éven aluli gyerekek számára nem ajánlott.
Vörösáfonya kivonat, dikalcium-foszfát töltőanyag, zselatin (marha), tökmagkivonat, L-aszkorbinsav (C-vitamin), maltodextrin, étkezési zsírsavak magnéziumsói elválasztószerként, szilícium-dioxid elválasztószer, vas-oxid és vas-hidroxid színezőanyag, nátrium-szelenit